Начало форум

КЛУБ MAZDA - БЪЛГАРИЯ

www.mazdabg.com

Дата и час: 28 Ное 2023, 12:18

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Правила на форума

ПРАВИЛА НА КЛУБ MAZDA - БЪЛГАРИЯ!

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 26 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 29 Окт 2018, 15:43 
любител

Здравейте. Мазда 6 бензин 147 коня 2006-та год. Колата дава ужасно голям разход на бензин отделно с това, придърпва/подскача при ускоряване.. Ходих в Бош, както и в Стар Моторс за диагностика, и на 2-те места не излизат никакви грешки. След това, сменях свещи, дебитомер, като 1во взех 2-ра употреба от друга мазда, след това си купих и нов, няма промяна. Чистих и дюзи отново никакъв ефект. Сменях и една ел. клапа, която отваря за повече въздух при определени условия, защото ми казаха че уж не работела, като си поръчах оригинална от оторизирания сервиз, и това не помогна. Дайте някаква насока къде да търся някой майстор, който разбира и ще му се занимава, защото вече се чудя къде да ходя, последния ми отказа дори по телефона още... Ако е някъде пловдивска област ще е още по добре.

П.С. Дадоха ми идея да намеря някой с програма за диагностика за форд, тъй като моторите на мазда били съвместна изработка с форд, можело там да покаже нещо... Какво мислите и за това ?

Върнете се в началото
  Профил    

МнениеПубликувано на: 29 Окт 2018, 18:45 
фен

Какво значи "голям разход"?

Изображение

Върнете се в началото
  Профил    

МнениеПубликувано на: 29 Окт 2018, 20:37 
фен
Аватар

Компресия ?

Върнете се в началото
  Профил    

МнениеПубликувано на: 29 Окт 2018, 21:24 
фанатик
Аватар
2007 Mazda 6

Доста пари са хвърлени. Излиза ми на кристалното кръгло нещо - О2(ламбда) сонда.

... .. -.-. | - .-. .- -. ... .. - | --. .-.. --- .-. .. .- | -- ..- -. -.. ..
2007 Mazda 6 GY 2.0 with LPG

Върнете се в началото
  Профил   Виж гаража на потребителя  

МнениеПубликувано на: 30 Окт 2018, 09:06 
модератор
Аватар
1998 Mazda 323F

Fighter написа:
Ако е някъде пловдивска област ще е още по добре.

не знам какво се чудиш още --> martod в Стамболийски или rally86 в Костенец

Изображение

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: 08 Дек 2018, 21:01 
любител
Автор на темата

Здравейте. След 1 месец по сервизите стигнахме до следното... Смених съединител, придърпването се оправи, оказа се от него. Чистихме егр клапан, дроселова клапа, сменихме ламбда сонда, както и един клапан на двигателя, който излезе като проблемен на диагностиката. След всичко това, разхода на гориво остава висок 15/100 градско каране извънградско пада на 12-13/100... Надявахме се от ламбдата да се оправи разхода, но уви няма промяна.. Все още не съм правил замерване на комресията... Всъщност май само това остана, което не съм правил и вече съм без всякакви идеи... А вие ?

П.С. martod ми отказа съдействие, тъй като каза, че се занимава само с ремонт на двигателите, а моят проблем бил свързан с електриката.

Последна промяна Fighter на 08 Дек 2018, 21:16, променена общо 1 път

Върнете се в началото
  Профил    

МнениеПубликувано на: 08 Дек 2018, 21:14 
фен

Виж rally86 дали няма да може да ти помогне.

Последна промяна gyenchev на 08 Дек 2018, 21:18, променена общо 1 път

Върнете се в началото
  Профил    

МнениеПубликувано на: 08 Дек 2018, 21:18 
любител
Автор на темата

В един сервиз на познат, в Тракия..

Върнете се в началото
  Профил    

МнениеПубликувано на: 08 Дек 2018, 21:19 
фен

Стана мазало с коментарите. Звънни на Владо в Костенец(rally86) да видиш дали не може да помогне.

Върнете се в началото
  Профил    

МнениеПубликувано на: 08 Дек 2018, 21:20 
любител
Автор на темата

gyenchev написа:
Стана мазало с коментарите. Звънни на Владо в Костенец(rally86) да видиш дали не може да помогне.

Ще пробвам и там.. някакъв телефон дали можеш да дадеш ?

Върнете се в началото
  Профил    

МнениеПубликувано на: 08 Дек 2018, 21:31 
фен
Аватар

Колега, в коя част на България си ?

Върнете се в началото
  Профил    

МнениеПубликувано на: 08 Дек 2018, 21:40 
любител
Автор на темата

steich написа:
Колега, в коя част на България си ?

Пловдив

Върнете се в началото
  Профил    

МнениеПубликувано на: 08 Дек 2018, 21:44 
фен
Аватар

Малко си далече ... но не чак толкоз, ако по някаква случайност стигнеш до София ... мога да те пратя при един човек да я погледне ... но мисля че трябва да премериш компресията първо.

Върнете се в началото
  Профил    

МнениеПубликувано на: 08 Дек 2018, 22:23 
фен

Fighter написа:
gyenchev написа:

Ще пробвам и там.. някакъв телефон дали можеш да дадеш ?

https://forum.mazdabg.com/memberlist.ph ... le&u=21545

Върнете се в началото
  Профил    

МнениеПубликувано на: 09 Дек 2018, 18:44 
любител

Добре де,Стамболийски ти е наблизо.Миналия ден бях при Марин и ми оправи някои неща,защо не отидеш при него? И аз имах завишен разход на гориво но няма да ти давам друг жокер.

Върнете се в началото
  Профил    

МнениеПубликувано на: 11 Дек 2018, 16:16 
любител
Автор на темата

петка написа:
Добре де,Стамболийски ти е наблизо.Миналия ден бях при Марин и ми оправи някои неща,защо не отидеш при него? И аз имах завишен разход на гориво но няма да ти давам друг жокер.

Нямам проблем да ида при него, но както вече споменах, обадих му се по телефона още преди доста време, тъй като няколко човека ми го препоръчаха, взех да му обяснявам съвсем човешки какъв ми е проблема и какво съм правил.. при което той така даже малко сепнато ме отряза като ми каза да си търся някой, който се занимавал с електриката, понеже проблема ми бил електрически, да съм отидел на диагностика, а аз вече бях ходил и това му го казах... След това смекчи тона като добави, че той само ремонтирал двигатели. Не знам дали съм го заварил в неподходящ момент или човека реши, че не съм за него... Не мисля да се моля на никой... в крайна сметка за всичко си плащам...

Върнете се в началото
  Профил    

МнениеПубликувано на: 13 Дек 2018, 12:39 
любител

Всички сме малко изнервени, но това не е аргумент да не се разбираме.Вярно е че не се занимава с елинсталациите, но за ходова част и двигател си разбира от работата и пипа бързо и чисто.Като съвет- обади се да прегледа колата и да каже според него за какъв ремонт е/ електроника или механична част/.Ще ти дам жокера-при мен високия разход беше заради задържащи спирачни цилиндърчета.Поздрави

Върнете се в началото
  Профил    

МнениеПубликувано на: 13 Дек 2018, 13:15 
фен
Аватар

Има и нещо друго ... една кола като е ровена и/или проверявана на мого места очевидно че проблема може да не е елементарен и видим и може да търсиш проблем в една насока а да се окаже в съвсем друга ... и обикновенно такива проблеми се откриват най-трудно и изискват повече време. Може да се мисли че е по електрониката а да е механичен и обратно, но няма как да си сигурен ако не се провери съответно механиката и не се отхвърли като възможност, но това обикновенно е свързано с много време и пари. Единственото което мога да помогна е да дам координати на колега който може да е закачи на осцилоскоп който има определен алгоритъм и съответно може да даде някаква насока за проблема ... механика или електроника ... може и да не покаже ... но обикновенно щом има проблем, трябва да има и причина.

Но както писахме вече по-горе, компресията също е едно добро начало.

Върнете се в началото
  Профил    

МнениеПубликувано на: 24 Яну 2019, 09:44 
любител
Автор на темата

Здравейте. Малко ъпдейт по моя проблем. Мерих и компресия, всичко е 6 там. Майстора обаче каза, че буталата са ми мокри и свещите са почернели много. Както ми споменаха и на други места, дюзите впръскват прекалено много гориво и явно нещо ги лъже, за да правят така. Много е вероятно някой датчик да подава грешни данни или да не работи въобще... Но вече ще трябва да търся някой който е така доста на ти с електрониката. Някакви препоръки към кой да се насоча. Пловдив и региона...

Върнете се в началото
  Профил    

МнениеПубликувано на: 24 Яну 2019, 10:07 
фен
Аватар

Препоръчвам читава дигностика при добър колега ... иначе може да сменяш наред.

Практиката ми е показала че при частична загуба на мощност и висок разход без видими други причини, на 80% е виновен МАП-а ... имам поне 5 такива случки. Не казвам че тук на 100% това е проблема, но е добре да се пробва с друг нов оригинален ако има такава възможност. Не е лошо да се свалят/проверят/почистят инжекторите на стенд.

Върнете се в началото
  Профил    

МнениеПубликувано на: 25 Яну 2019, 07:09 
фанатик
Аватар
1995 Mazda 626

Колко е компресията?Центровката на колата гледал ли я е някои до сега?Дюзите са лесни за сваляне и проверка на стенд.

0888066013 0878651662

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: 25 Яну 2019, 12:40 
любител
Автор на темата

rally86 написа:
Колко е компресията?Центровката на колата гледал ли я е някои до сега?Дюзите са лесни за сваляне и проверка на стенд.

Не разбирам от нормални параметри, но ако помня правилно, каза 11 бара на всички цилиндри, което било идеално(може и да греша за числото), но човека си разбира, често ходя при него и му имам доверие. Ще обобщя какво съм правил до сега, защото почнахте да се повтаряте..
1/чистене на егр клапан и дроселова клапа
2/почистване на дюзи
3/смяна на ванус клапан
4/смяна на 2-те ел. преобразувателя за отваряне на вакуум клапи за въздух
5/смяна на ламбда сонда
6/замерване на компресия
7/смяна на свещи(колата е без кабели)
8/смяна на дебитомер
Колата е с премахнат катализатор и отдолу е заваряно някакво гърне.. На места ми казаха, че не е изключено и от там да идва проблема...

Върнете се в началото
  Профил    

МнениеПубликувано на: 25 Яну 2019, 13:06 
маниак
Аватар

vladki4 написа:
Филтърът е сравнително скорошен. Излезе бобината на 3ти цилиндър. Газаджията я хвана, защото има оригинален софтуер на Бош. Отнело му 3 курса гледане на живи данни докато разбере на кой цилиндър. Каза, че при тези коли трудно давало грешка, макар да са почнали симптомите. Много тъпо направено така.
То на повечето коли, докато не изгърми напълно бобината не отчита грешки . :)

5 месеца карах с придърпване. Грешно си тръгнал да сменяш неща на посоки без ясна диагностика. Така и така си я почнал - купи си една бубина за 40лв и я върти по цилиндрите, пък да вземе че се оправи. Ако се оправи само донякъде купи си още една :D

Върнете се в началото
  Профил    

МнениеПубликувано на: 25 Яну 2019, 16:12 
любител
Автор на темата

vladki4 написа:
vladki4 написа:
Филтърът е сравнително скорошен. Излезе бобината на 3ти цилиндър. Газаджията я хвана, защото има оригинален софтуер на Бош. Отнело му 3 курса гледане на живи данни докато разбере на кой цилиндър. Каза, че при тези коли трудно давало грешка, макар да са почнали симптомите. Много тъпо направено така.
То на повечето коли, докато не изгърми напълно бобината не отчита грешки . :)

5 месеца карах с придърпване. Грешно си тръгнал да сменяш неща на посоки без ясна диагностика. Така и така си я почнал - купи си една бубина за 40лв и я върти по цилиндрите, пък да вземе че се оправи. Ако се оправи само донякъде купи си още една :D

При мен придърпването се оправи. Сега имам само голям разход на гориво, поради факта че дюзите наливат повече отколкото трябва. Въпроса е какво ги кара да правят така.. В момента търся някой, който има апаратура и може да чете живи данни, знае нормалните параметри, за да може да се установи от къде идва проблема... В Бош ми я четоха няколко пъти и не излизаше нищо... Та дори в сервиза на мазда - стар моторс на диагностиката им не показа нищо. Повече догадки не търся, дайте ми човека с правилната техника и познания :)

Върнете се в началото
  Профил    

МнениеПубликувано на: 25 Яну 2019, 22:43 
фен
Аватар

Просто информативно да попитам там където я закачаха на диагностика и нищо не е излизало караха ли я колата и тогава да четат живи данни или на място нищо не излиза ?

Върнете се в началото
  Профил    

МнениеПубликувано на: 26 Яну 2019, 09:14 
любител
Автор на темата

don_gori написа:
Просто информативно да попитам там където я закачаха на диагностика и нищо не е излизало караха ли я колата и тогава да четат живи данни или на място нищо не излиза ?

Не бях там, но силно ме съмнява, че са я карали... В Боша апаратурата му беше няква стационарна, хваща само до 20-30 метра.. В мазда сервиза на тия момчета ми се струва че въобще не им се занимаваше с мен... Ходих и на ощо едно място, един пич с таблет я проверяваше ама пак само на контакт...

Върнете се в началото
  Профил    

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 26 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа